Esküvői vacsora

Általánosságban elmondható, hogy az esküvői menü a leves, pörkölt, sültek kombó. Jó ez? Mindenki szereti? Legyen valami más?

Minden pár arra törekszik az esküvője tervezésekor, hogy egyedi, felejthetetlen és különleges legyen az ő nagy napjuk, igaz ez a vacsorára és a különféle fogásokra is.

Hagyományos menü, vagy valami teljesen más, asztalnál tállalás, vagy svédasztal? Az igazság az, hogy minegyik megoldás jó. Az emberek szeretik a hagyományosat, ezzel tehát nem lövünk mellé. A valami teljesen mást már nem biztos, hogy mindenki értékelni fogja, ezért ha valami rendhagyót akarunk, még mindíg kombinálhatjuk a megszokottat az újjal. Meghíváskor érdeklődjünk, hogy szükség lesz e vegetáriánus, vagy valami mentes ételre, mert kellemetlen, ha valamelyik vendég éhes marad.

Felszolgálva, vagy svédasztalos?

Nagyban függ a hely méretétől és az elrendezéstől, mert ha könnyen megközelíthető a menüs asztal, elég nagy ahhoz, hogy egyszerre sokan odaférjenek, akkor jó választás lehet, a svédasztalos tállalás. Egy 100 fős lakodalomban, ha csak 7-8 ember fér oda egyszerre a svédasztalhoz, akkor nagyon sokáig fog tartani a vacsora. Lehet vegyesen is, hiszen a levest például kérhetjük az asztalra, a többi fogást, viszont mindenki kiválaszthatja, szedheti magának a svédasztalról.

Szólj hozzá!