Megkérték a kezem

Most jön a szervezés, a gyermekkori álom megtervezése, de hogyan?

A lánykérés után, mikor már tudtára adtuk mindenkinek akit szeretünk, hogy összeházasodunk, egyből nekünk szegezik a kérdést: Mikor lesz az esküvő?

Igen, jön a tervezés, szervezés időszaka, amire nem lehet elég időt szánni. A legfontosabb a dátum, majd ezt követi a helyszín, a zenekar/dj, fotós, videós, vőfély, dekor, ruha, virág stb.

Mikor kell lefoglalni a különböző szolgáltatókat?

Az alábbiakban lássunk pár szolgáltatási típust, az ideális lefoglalás dátummal:

– helyszín: 1-2 év

– zenekar/DJ: 1 év

– fotó/vidó: 1 év

– vőfély/CM: 1 év

– anyakönyvezető: 9 hónap

– menyasszonyi autó 9 hónap

– ruha 6 hónap

– dekor 4 hónap

– virág 4 hónap

– torta, sütemény 4 hónap

– meghívó 4 hónap

Persze a fenti időpontok csak tájékozató jellegűek, akad olyan szolgáltató, akit akár 3 évvel előre is lefoglalnak és akad olyan is, akinek marad szabad időpontja, de azért ha a fenti időpontokat betartjuk, akkor nagy eséllyel könnyen szervezhetjük meg a nagy napot.

Ha nem vagyunk járatosak a szervezésben, akkor jobb, ha segítséget kérünk. Ha van az ismerősök között olyan akinek nemrég volt az esküvője, akkor megkérdezhetjük, hogy hogyan kezték el, ha nincs akkor marad az internet, például ez az oldal 🙂

Sokat tud segíteni egy vőfély, ceremóniamester, akár az étterem szervezője, ha mégis bizonytalanok vagyunk, akkor jöhet az esküvőszervező. Persze többe fog kerülni, de ő biztosan segít mindenben.

Szólj hozzá!